woensdag 21 oktober 2009

Crisis staat persoonlijke ontwikkeling niet in de weg



19-10-09
Een miljoen mensen per jaar zoekt een opleiding op eduhub.nl. De website heeft deze mijlpaal binnen één jaar weten te bereiken.


De crisis staat de ontwikkeling van medewerkers kennelijk niet in de weg, constateert eduhub.

Op eduhub kunnen bezoekers opleidingen kiezen en vergelijken. In plaats van een statisch overzicht van opleidingsbureaus en hun specialisaties, kunnen bezoekers direct informatie aanvragen over concrete opleidingen. Speciaal voor mensen uit het P&O-vak, biedt Personeelsnet in samenwerking met eduhub toegesneden opleidingen aan op de pagina met HR-opleidingen.

Met een miljoen bezoekers die naar opleidingen zoeken, lijkt de crisis nog weinig vat te krijgen op professionele opleidingen. Maar opvallend is wel dat de meest bezochte cursussen zich bevinden in de categorie `Persoonlijke Effectiviteit en Coaching`. Ook is een opleiding tot budgetcoach al maandenlang het meest populair in de rubriek ‘Vraag & Antwoord’.

1000 aanbieders van opleidingen
Eduhub ( www.eduhub.nl ) is een beetje de `Funda van de opleidingen`, volgens oprichter Ruben Timmerman. De site biedt in totaal nu een overzicht van ongeveer 13.000 trainingen, opleidingen en cursussen. Deze worden handmatig ingevoerd door de 1000 opleidingsaanbieders die zich sinds de start hebben aangesloten bij eduhub.nl.

Redactie Personeelsnet
www.eduhub.nl
Bron

zondag 11 oktober 2009

2009: jaar van de bevroren salarissen



8 oktober 2009

Na periode van salarisbevriezingen gaan de lonen naar verwachting volgende jaar weer stijgen
Het jaar 2009 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de salarisbevriezingen. Maar liefst 39 procent van de Nederlandse organisaties heeft het afgelopen jaar de salarissen bevroren. Sinds medio jaren ‘90 was dit percentage in Nederland nooit hoger dan elf procent.

Wereldwijd is Nederland hiermee een goede middenmoter, zo blijkt uit onderzoek van HR-adviesbureau Towers Perrin onder 4.500 HR Managers in 70 landen. In Nederland deden 131 organisaties mee aan het onderzoek.

Korte termijn oplossing
Jules van de Perre, senior consultant bij Towers Perrin: "Het volledig bevriezen van salarissen is in de regel een korte termijn oplossing om de kosten te drukken. Dat wordt bevestigd door het beeld dat volgend jaar nog maar zes procent van de Nederlandse organisaties verwacht de salarissen volledig te bevriezen. Bedrijven realiseren zich namelijk terdege dat dergelijke maatregelen uiteindelijk een nadelig effect hebben op het behoud van medewerkers. Zeker de goede medewerkers zullen hierdoor sneller om zich heen gaan kijken. Talent is en blijft ook de komende jaren namelijk schaars."

Toekomst positiever
2010 ziet er voor werknemers al weer veel beter uit. Het Centraal Planbureau schat de gemiddelde salarisstijging in Nederland op 1,5 procent, maar de ondervraagde Nederlandse HR Managers zien het optimistischer in: zij verwachten voor 2010 een gemiddelde salarisstijging van 3 procent.

Frankrijk
De Nederlandse situatie is in lijn met de rest van Europa. Ruim 40 procent van de Europese ondernemingen bevriest dit jaar de salarissen. Uitschieter is Frankrijk, waar bijna de helft van de ondernemingen de salarissen bevriest.

Bron

woensdag 7 oktober 2009

Actiebereidheid Nederlandse werknemers is groot inzake verhoging aow-leeftijd

7 oktober 2009
Gebaseerd op: tns-nipo.com

Nederlanders voelen een steeds grotere weerstand tegen een verhoging van de aow-leeftijd naar 67 jaar. In maart 2009 vond 45% een verhoging nog acceptabel, nu is dat 39%. Het percentage dat een verhoging onacceptabel vindt is gestegen van 52% naar 57%.

Een ruime meerderheid van de Nederlanders vindt het terecht dat de bonden actie gaan voeren (68%). Een op de zeven Nederlanders zegt zelf ook op één of andere manier actie te gaan voeren. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS-Nipo in opdracht van RTL Nieuws. De houding jegens de verhoging van de aow-leeftijd heeft veel te maken met de aard van het beroep dat de werknemer uitvoert. Mensen met fysieke beroepen zijn vaker tegen een verhoging dan mensen met een kantoorbaan.

De tegenstemmers bevinden zich vooral onder de SP- en PVV-stemmers, maar ook bij de CDA- en PvdA-achterban is het draagvlak afgenomen. Nederlanders geven vooral werkgevers de schuld van het mislukken van het overleg tussen werkgevers en werknemers binnen de SER.

Bron

Filmpje rtl nieuws 07-10-2009, klik hier

dinsdag 6 oktober 2009

Tienduizenden bezoekers verwacht op banenmarkt


01-okt 2009

Ondanks de economische crisis zijn nog honderden bedrijven op zoek naar personeel. Zij presenteren zich donderdag op de Landelijke Banenmarkt die UWV Werkbedrijf en gemeenten hebben georganiseerd. Er worden 100.000 bezoekers verwacht.

Op ruim honderd verschillende plaatsen kunnen bezoekers tussen 14.00 en 20.00 uur informatie krijgen over vacatures, speeddaten met werkgevers, en diverse workshops volgen. Er zijn allerlei activiteiten. Zo kunnen bezoekers in Breda meedoen aan een beroepenspel en in Hoorn krijgen bezoekers adviezen van kledingexperts.

Ook mensen die in het buitenland aan de slag willen, kunnen zich op de banenmarkt oriënteren. Op diverse locaties staat ook het ministerie van Defensie, dat op zoek is naar personeel. Ook mensen die voor zich zelf willen beginnen, kunnen op de banenmarkt terecht voor advies.

De officiële opening is donderdag in het stadion van ADO in Den Haag.

Bron: ANP

Bron