dinsdag 6 oktober 2009

Tienduizenden bezoekers verwacht op banenmarkt


01-okt 2009

Ondanks de economische crisis zijn nog honderden bedrijven op zoek naar personeel. Zij presenteren zich donderdag op de Landelijke Banenmarkt die UWV Werkbedrijf en gemeenten hebben georganiseerd. Er worden 100.000 bezoekers verwacht.

Op ruim honderd verschillende plaatsen kunnen bezoekers tussen 14.00 en 20.00 uur informatie krijgen over vacatures, speeddaten met werkgevers, en diverse workshops volgen. Er zijn allerlei activiteiten. Zo kunnen bezoekers in Breda meedoen aan een beroepenspel en in Hoorn krijgen bezoekers adviezen van kledingexperts.

Ook mensen die in het buitenland aan de slag willen, kunnen zich op de banenmarkt oriënteren. Op diverse locaties staat ook het ministerie van Defensie, dat op zoek is naar personeel. Ook mensen die voor zich zelf willen beginnen, kunnen op de banenmarkt terecht voor advies.

De officiële opening is donderdag in het stadion van ADO in Den Haag.

Bron: ANP

Bron

1 opmerking:

  1. Mijn visie hierop is als volgt:
    Het is een hele goede zaak dat ze de bedrijven die wél personeel nodig hebben bij elkaar zetten in een openbare markt. Werkzoekende mensen kunnen hier zien wat ze interessant vinden, en kunnen zich goed oriënteren. Het is ook plezierig om te zien dat er bedrijven zijn waarmee het wel goed gaat in deze tijd. Dit kan vertrouwen opwekken in de economie, wat natuurlijk altijd goed is.

    BeantwoordenVerwijderen