woensdag 21 oktober 2009

Crisis staat persoonlijke ontwikkeling niet in de weg



19-10-09
Een miljoen mensen per jaar zoekt een opleiding op eduhub.nl. De website heeft deze mijlpaal binnen één jaar weten te bereiken.


De crisis staat de ontwikkeling van medewerkers kennelijk niet in de weg, constateert eduhub.

Op eduhub kunnen bezoekers opleidingen kiezen en vergelijken. In plaats van een statisch overzicht van opleidingsbureaus en hun specialisaties, kunnen bezoekers direct informatie aanvragen over concrete opleidingen. Speciaal voor mensen uit het P&O-vak, biedt Personeelsnet in samenwerking met eduhub toegesneden opleidingen aan op de pagina met HR-opleidingen.

Met een miljoen bezoekers die naar opleidingen zoeken, lijkt de crisis nog weinig vat te krijgen op professionele opleidingen. Maar opvallend is wel dat de meest bezochte cursussen zich bevinden in de categorie `Persoonlijke Effectiviteit en Coaching`. Ook is een opleiding tot budgetcoach al maandenlang het meest populair in de rubriek ‘Vraag & Antwoord’.

1000 aanbieders van opleidingen
Eduhub ( www.eduhub.nl ) is een beetje de `Funda van de opleidingen`, volgens oprichter Ruben Timmerman. De site biedt in totaal nu een overzicht van ongeveer 13.000 trainingen, opleidingen en cursussen. Deze worden handmatig ingevoerd door de 1000 opleidingsaanbieders die zich sinds de start hebben aangesloten bij eduhub.nl.

Redactie Personeelsnet
www.eduhub.nl
Bron

2 opmerkingen:

  1. Het is opmerkelijk dat mensen zelfs in deze crisis de moeite nemen om in zichzelf te investeren. Dit is een actueel voorbeeld van lifelong learning. U kunt zien dat de instelling compleet is veranderd. Mensen zien hoe belangrijk het is om in zichzelf te investeren om aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt. Het is een hele goede zaak dat Ruben Timmerman een site heeft opgericht waarop mensen overzichtelijk kunnen kiezen voor een specifieke opleiding. Dat de opleiding voor Budgetcoach nu het meest populair is vind ik niet echt verrassend. Deze mensen hebben we, juist nu, nodig. Veel bedrijven zijn zich er ter dege van bewust dat een budgetcoach nuttig is en kan zijn voor het financiële aspect van het bedrijf. Ook is het een goede zaak dat verschillende opleidingsaanbieder zich hebben aangesloten bij deze site. Zo is de keuze optimaal en heeft u veel vergelijkingsmateriaal.
    Al met al is het dus een nuttige site voor werkgevers en werknemers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het niet opmerkelijk dat mensen in deze economische situatie moeite nemen om in zichzelf te investeren. Vaak hebben organisaties het geld hard nodig en hebben ze geen budget meer over om te kunnen investeren in opleidingen voor het personeel. En om als werkemer een sterke positie in de arbeidsmarkt te krijgen of te houden moeten ze zich toch blijven ontwikkelen. Ze zullen dus zelf de touwtjes in handen moeten nemen en investeren in hun loopbaan, willen ze aantrekkelijk blijven voor werkgevers.
    Daarnaast vind ik het ook een goed initiatief om een site zoals deze op te richten. Hierdoor krijg je snel en eenvoudig een overzicht met alle mogelijkheden binnen een bepaalde sector of selectie, waardoor je snel informatie kunt krijgen over een specifieke opleiding. En aangezien er 1000 opleidingsaanbieders zijn aangesloten is er een ruime keuze en altijd de mogelijkheid om een aantal verschillende opleidingen of aanbieders te vergelijken.

    BeantwoordenVerwijderen